Тест по предмету Комбикормовое производство на казахском языке

В документе содержатся тесты с ответами на казахском языке по предмету Комбикормовое производство. Скачать тесты с ответами можно на сайте, с помощью прямой ссылки.

Задание №1
Вопрос:
… ұн тарту өндірісіндегі ұнды өндірудегі қосымша өнім

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) ұн
2) қалдықтар
3) жарма
4) құрама жем
5) кебек

Задание №2
Вопрос:
Жарма өзінің формасымен, өлшемімен ерекшеленетін және химиялық құрамды … бөлінеді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) класстарға
2) маркілерге
3) типтерге
4) номерге
5) түрлерге

Задание №3
Вопрос:
Құрама жем өндірісінде қолданылады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) барлық жауптар дұрыс
2) АДК
3) микроқосымшалар
4) компонеттер
5) премикс қосымшалы

Задание №4
Вопрос:
Дәнді дақылдардың ішінде қайсысы ақуызға бай

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қарақұмық
2) бидай
3) арпа
4) қонақ жүгері
5) қарабидай

Задание №5
Вопрос:
Тұқым мен жемістер кезде… заттардан тұрады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қышқыл
2) іріктелген
3) азотты
4) күлді
5) минеральдық

Задание №6
Вопрос:
Өңдеу алдында жуу керек

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) аязға шалдыққан дәнді
2) тәтті дәнді
3) тұзсыз дәнді
4) ащы жусанды дәнді
5) қышқыл дәнді

Задание №7
Вопрос:
Дәнді сақтау, жинау, даму сияқты жағымсыз жағдайлардағы бірінші белгісі

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) түсі мен жылтырлығы
2) химиялық құрамы
3) ботаникалық анықтама
4) түрі мен шығу тегі
5) зачеттық массасы

Задание №8
Вопрос:
Дәннің сорбциялау бақылау нәтижесінде пайда болады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) көгеру
2) иістер
3) өнімдерді өңдеулер
4) азотты заттар
5) атмосфералық қалдықтар

Задание №9
Вопрос:
Өркендеу кәсіпорын – ол …

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) жекеменшілік құндылықтарды молайтатын кәсіпорын
2) алған табысқа ұжыммен демалуын ұйымдастыратын кәсіпорын
3) өзінің демалу базалары бар кәсіпорын
4) үнемі пайдасын көтеру мақсатындағы кәсіпорын
5) өз қызметінен тұрақты пайда алатын және нарықтағы берік айқындамаларды ұстайтын кәсіпорын

Задание №10
Вопрос:
Астықты рәсімдеуде … қолданылады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) есеп айырысу – акт
2) физикалық салмақ
3) нақты салмақ
4) есептелінген физикалық салмағы
5) санды-сапалық есеп

Задание №11
Вопрос:
Дән мен дәнді өнімдердің сапасын бағалау үшін дымқылдығын келесі әдіспен анықтайды

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) технологиялық әдіспен
2) кептіру әдісімен
3) үлгілі әдісімен
4) дистилляция әдісімен
5) химиялық әдіспен

Задание №12
Вопрос:
Арпадан … жармасын өндіріледі

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) арпа жармасы және ұнтақ жармасы
2) қарақұмық
3) артек және сұлы
4) арпа және арпа жармасы
5) бидайлы және күрішті

Задание №13
Вопрос:
Май зауыттарында майды алып тастағаннан кейін …… қосымша өнім қалады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) тұқым азотпен бай
2) тұқым калимен бай
3) тұқым ақуызбен бай
4) майсыз тұқым
5) күнжара және шроттар

Задание №14
Вопрос:
… экстрагирлі ерігіштер арқылы майды алып тастайды

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) шрот
2) күнжара
3) кебек
4) ұнтақ
5) премикс қосымшалы

Задание №15
Вопрос:
Ашыту өндірісінде спиртті айдағаннан кейін … қалады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) барда
2) сыра үгіні
3) мезга
4) жом
5) меласса

Задание №16
Вопрос:
Жүгері дәні мен собығы зақымдалады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) көбіршікті жалаң
2) жүгері көгергенде
3) фузариоз
4) бактериоз жүгерісі
5) қызыл щірікте

Задание №17
Вопрос:
Дәннің формасы мен өлшеміне қарай … жалпақ, ұзын, ұзынды тар, қысқа, қысқалы тар болып бөлінеді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) тритикал
2) сұлы
3) бидай
4) қарабидай
5) арпа

Задание №18
Вопрос:
Егістік арпа … түрге бөлінеді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) 7
2) 4
3) 5
4) 3
5) 2

Задание №19
Вопрос:
Сыра қайнату мен жарманың жоғары сапасының сорты

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қарабидай
2) сұлы
3) тары
4) бидай
5) арпа

Задание №20
Вопрос:
Қамырдан крахмалды, клетчатканы жуу арқылы алып тастағандағы кезен бұл …

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қышқылдық
2) шынылығы
3) балауыз
4) типтік құрам
5) күлділігі

Задание №21
Вопрос:
Егістік алқабында және сақтауда дәннің … мүмкін

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) дамып, өнуі
2) дамуы
3) зақымданған
4) өздігінен өнуі
5) өсіп-өнуі

Задание №22
Вопрос:
Жақсы балауыз құрайды, егер .. ақуыздан тұрса

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) ұрық
2) борозд
3) қабықша
4) бород
5) эндосперм

Задание №23
Вопрос:
Қандай бидайды қоспасыз жақсы нан алу үшін қолданады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) пленкалы
2) қатты
3) жұмсақ
4) жалаң дән
5) орташа

Задание №24
Вопрос:
Төменгі сапалы көрсеткіш нан беретін бидай

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қатты
2) жалаңаш дән
3) күшті
4) орташа
5) әлсіз

Задание №25
Вопрос:
Ақуыздың міндетті құрам бөлігі

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) темір
2) май
3) крахмал
4) азот
5) қант

Задание №26
Вопрос:
Нан қабылдау және астық өңдеу кәсіпорындардың тұтынудағы энергияның негізгі түрі – бұл … энергия

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) күш (қозғалыс)
2) жылылық
3) ауаның сығымдау энергиясы
4) технологиялық
5) жарық

Задание №27
Вопрос:
Дән өнімдердін қайта өндеуде ұрықтың құрамы рұқсат етілмейді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) 0,10%
2) 0,07%
3) 0,05%
4) 0,02%
5) 0,03%

Задание №28
Вопрос:
Паразит дөңгелек құрттың қай классынан жатады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) галдар құрты
2) саңырауқұлақ паразиті
3) саңырауқұлақ
4) фузариоз
5) безеу зиянкесі

Задание №29
Вопрос:
Қоспаның аз мөлшерлі дәрежесі өнімнің сапасына кері әсерін тигізеді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) ақаулы дән
2) арам шөп қоспалы
3) зиянды қоспалар
4) негізгі дән
5) дақылдар

Задание №30
Вопрос:
Микоздар …

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) өрмелеуші зиянкес
2) саңарауқұлақ-паразиттері
3) зияндыы текті өсімдік
4) тышқан
5) жануар текті қоспалар

Задание №31
Вопрос:
Дәнді сақтау, жинау, даму сияқты жағымсыз жағдайлардағы бірінші белгісі

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) түсі мен жылтырлығы
2) химиялық құрамы
3) ботаникалық анықтама
4) түрі мен шығу тегі
5) зачеттық массасы

Задание №32
Вопрос:
Дәннің сорбциялау бақылау нәтижесінде пайда болады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) көгеру
2) иістер
3) өнімдерді өңдеулер
4) азотты заттар
5) атмосфералық қалдықтар

Задание №33
Вопрос:
Өркендеу кәсіпорын – ол …

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) жекеменшілік құндылықтарды молайтатын кәсіпорын
2) алған табысқа ұжыммен демалуын ұйымдастыратын кәсіпорын
3) өзінің демалу базалары бар кәсіпорын
4) үнемі пайдасын көтеру мақсатындағы кәсіпорын
5) өз қызметінен тұрақты пайда алатын және нарықтағы берік айқындамаларды ұстайтын кәсіпорын

Задание №34
Вопрос:
Астықты рәсімдеуде … қолданылады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) есеп айырысу – акт
2) физикалық салмақ
3) нақты салмақ
4) есептелінген физикалық салмағы
5) санды-сапалық есеп

Задание №35
Вопрос:
Дән мен дәнді өнімдердің сапасын бағалау үшін дымқылдығын келесі әдіспен анықтайды

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) технологиялық әдіспен
2) кептіру әдісімен
3) үлгілі әдісімен
4) дистилляция әдісімен
5) химиялық әдіспен

Задание №36
Вопрос:
Арпадан … жармасын өндіріледі

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) арпа жармасы және ұнтақ жармасы
2) қарақұмық
3) артек және сұлы
4) арпа және арпа жармасы
5) бидайлы және күрішті

Задание №37
Вопрос:
Май зауыттарында майды алып тастағаннан кейін …… қосымша өнім қалады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) тұқым азотпен бай
2) тұқым калимен бай
3) тұқым ақуызбен бай
4) майсыз тұқым
5) күнжара және шроттар

Задание №38
Вопрос:
… экстрагирлі ерігіштер арқылы майды алып тастайды

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) шрот
2) күнжара
3) кебек
4) ұнтақ
5) премикс қосымшалы

Задание №39
Вопрос:
Ашыту өндірісінде спиртті айдағаннан кейін … қалады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) барда
2) сыра үгіні
3) мезга
4) жом
5) меласса

Задание №40
Вопрос:
Жүгері дәні мен собығы зақымдалады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) көбіршікті жалаң
2) жүгері көгергенде
3) фузариоз
4) бактериоз жүгерісі
5) қызыл щірікте

Задание №41
Вопрос:
Дәннің формасы мен өлшеміне қарай … жалпақ, ұзын, ұзынды тар, қысқа, қысқалы тар болып бөлінеді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) тритикал
2) сұлы
3) бидай
4) қарабидай
5) арпа

Задание №42
Вопрос:
Егістік арпа … түрге бөлінеді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) 7

2) 4
3) 5
4) 3
5) 2

Задание №43
Вопрос:
Сыра қайнату мен жарманың жоғары сапасының сорты

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қарабидай
2) сұлы
3) тары
4) бидай
5) арпа

Задание №44
Вопрос:
Қамырдан крахмалды, клетчатканы жуу арқылы алып тастағандағы кезен бұл …

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қышқылдық
2) шынылығы
3) балауыз
4) типтік құрам
5) күлділігі

Задание №45
Вопрос:
Егістік алқабында және сақтауда дәннің … мүмкін

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) дамып, өнуі
2) дамуы
3) зақымданған
4) өздігінен өнуі
5) өсіп-өнуі

Задание №46
Вопрос:
Жақсы балауыз құрайды, егер .. ақуыздан тұрса

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) ұрық
2) борозд
3) қабықша
4) бород
5) эндосперм

Задание №47
Вопрос:
Қандай бидайды қоспасыз жақсы нан алу үшін қолданады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) пленкалы
2) қатты
3) жұмсақ
4) жалаң дән
5) орташа

Задание №48
Вопрос:
Төменгі сапалы көрсеткіш нан беретін бидай

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қатты
2) жалаңаш дән
3) күшті
4) орташа
5) әлсіз

Задание №49
Вопрос:
Ақуыздың міндетті құрам бөлігі

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) темір
2) май
3) крахмал
4) азот
5) қант

Задание №50
Вопрос:
Нан қабылдау және астық өңдеу кәсіпорындардың тұтынудағы энергияның негізгі түрі – бұл … энергия

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) күш (қозғалыс)
2) жылылық
3) ауаның сығымдау энергиясы
4) технологиялық
5) жарық

Задание №51
Вопрос:
Дән өнімдердін қайта өндеуде ұрықтың құрамы рұқсат етілмейді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) 0,10%
2) 0,07%
3) 0,05%
4) 0,02%
5) 0,03%

Задание №52
Вопрос:
Паразит дөңгелек құрттың қай классынан жатады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) галдар құрты
2) саңырауқұлақ паразиті
3) саңырауқұлақ
4) фузариоз
5) безеу зиянкесі

Задание №53
Вопрос:
Қоспаның аз мөлшерлі дәрежесі өнімнің сапасына кері әсерін тигізеді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) ақаулы дән
2) арам шөп қоспалы
3) зиянды қоспалар
4) негізгі дән
5) дақылдар

Задание №54
Вопрос:
Микоздар …

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) өрмелеуші зиянкес
2) саңарауқұлақ-паразиттері
3) зияндыы текті өсімдік
4) тышқан
5) жануар текті қоспалар

Задание №55
Вопрос:
… ұн тарту өндірісіндегі ұнды өндірудегі қосымша өнім

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) ұн
2) қалдықтар
3) жарма
4) құрама жем
5) кебек

Задание №56
Вопрос:
Жарма өзінің формасымен, өлшемімен ерекшеленетін және химиялық құрамды … бөлінеді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) класстарға
2) маркілерге
3) типтерге
4) номерге
5) түрлерге

Задание №57
Вопрос:
Құрама жем өндірісінде қолданылады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) барлық жауптар дұрыс
2) АДК
3) микроқосымшалар
4) компонеттер
5) премикс қосымшалы

Задание №58
Вопрос:
Дәнді дақылдардың ішінде қайсысы ақуызға бай

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қарақұмық
2) бидай
3) арпа
4) қонақ жүгері
5) қарабидай

Задание №59
Вопрос:
Тұқым мен жемістер кезде… заттардан тұрады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қышқыл
2) іріктелген
3) азотты
4) күлді
5) минеральдық

Задание №60
Вопрос:
Өңдеу алдында жуу керек

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) аязға шалдыққан дәнді
2) тәтті дәнді
3) тұзсыз дәнді
4) ащы жусанды дәнді
5) қышқыл дәнді

Задание №61
Вопрос:
Дәннің формасы мен өлшеміне қарай … жалпақ, ұзын, ұзынды тар, қысқа, қысқалы тар болып бөлінеді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) тритикал
2) сұлы
3) бидай
4) қарабидай
5) арпа

Задание №62
Вопрос:
Егістік арпа … түрге бөлінеді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) 7
2) 4
3) 5
4) 3
5) 2

Задание №63
Вопрос:
Сыра қайнату мен жарманың жоғары сапасының сорты

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қарабидай
2) сұлы
3) тары
4) бидай
5) арпа

Задание №64
Вопрос:
Қамырдан крахмалды, клетчатканы жуу арқылы алып тастағандағы кезен бұл …

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қышқылдық
2) шынылығы
3) балауыз
4) типтік құрам
5) күлділігі

Задание №65
Вопрос:
Егістік алқабында және сақтауда дәннің … мүмкін

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) дамып, өнуі
2) дамуы
3) зақымданған
4) өздігінен өнуі
5) өсіп-өнуі

Задание №66
Вопрос:
Жақсы балауыз құрайды, егер .. ақуыздан тұрса

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) ұрық
2) борозд
3) қабықша
4) бород
5) эндосперм

Задание №67
Вопрос:
Қандай бидайды қоспасыз жақсы нан алу үшін қолданады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) пленкалы
2) қатты
3) жұмсақ
4) жалаң дән
5) орташа

Задание №68
Вопрос:
Төменгі сапалы көрсеткіш нан беретін бидай

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қатты
2) жалаңаш дән
3) күшті
4) орташа
5) әлсіз

Задание №69
Вопрос:
Ақуыздың міндетті құрам бөлігі

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) темір
2) май
3) крахмал
4) азот
5) қант

Задание №70
Вопрос:
Нан қабылдау және астық өңдеу кәсіпорындардың тұтынудағы энергияның негізгі түрі – бұл … энергия

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) күш (қозғалыс)
2) жылылық
3) ауаның сығымдау энергиясы
4) технологиялық
5) жарық

Задание №71
Вопрос:
Дән өнімдердін қайта өндеуде ұрықтың құрамы рұқсат етілмейді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) 0,10%
2) 0,07%
3) 0,05%
4) 0,02%
5) 0,03%

Задание №72
Вопрос:
Паразит дөңгелек құрттың қай классынан жатады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) галдар құрты
2) саңырауқұлақ паразиті
3) саңырауқұлақ
4) фузариоз
5) безеу зиянкесі

Задание №73
Вопрос:
Қоспаның аз мөлшерлі дәрежесі өнімнің сапасына кері әсерін тигізеді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) ақаулы дән
2) арам шөп қоспалы
3) зиянды қоспалар
4) негізгі дән
5) дақылдар

Задание №74
Вопрос:
Микоздар …

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) өрмелеуші зиянкес
2) саңарауқұлақ-паразиттері
3) зияндыы текті өсімдік
4) тышқан
5) жануар текті қоспалар

Задание №75
Вопрос:
… ұн тарту өндірісіндегі ұнды өндірудегі қосымша өнім

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) ұн
2) қалдықтар
3) жарма
4) құрама жем
5) кебек

Задание №76
Вопрос:
Жарма өзінің формасымен, өлшемімен ерекшеленетін және химиялық құрамды … бөлінеді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) класстарға
2) маркілерге
3) типтерге
4) номерге
5) түрлерге

Задание №77
Вопрос:
Құрама жем өндірісінде қолданылады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) барлық жауптар дұрыс
2) АДК
3) микроқосымшалар
4) компонеттер
5) премикс қосымшалы

Задание №78
Вопрос:
Дәнді дақылдардың ішінде қайсысы ақуызға бай

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қарақұмық
2) бидай
3) арпа
4) қонақ жүгері
5) қарабидай

Задание №79
Вопрос:
Тұқым мен жемістер кезде… заттардан тұрады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қышқыл
2) іріктелген
3) азотты
4) күлді
5) минеральдық

Задание №80
Вопрос:
Өңдеу алдында жуу керек

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) аязға шалдыққан дәнді
2) тәтті дәнді
3) тұзсыз дәнді
4) ащы жусанды дәнді
5) қышқыл дәнді

Задание №81
Вопрос:
Дәнді сақтау, жинау, даму сияқты жағымсыз жағдайлардағы бірінші белгісі

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) түсі мен жылтырлығы
2) химиялық құрамы
3) ботаникалық анықтама
4) түрі мен шығу тегі
5) зачеттық массасы

Задание №82
Вопрос:
Дәннің сорбциялау бақылау нәтижесінде пайда болады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) көгеру
2) иістер
3) өнімдерді өңдеулер
4) азотты заттар
5) атмосфералық қалдықтар

Задание №83
Вопрос:
Өркендеу кәсіпорын – ол …

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) жекеменшілік құндылықтарды молайтатын кәсіпорын
2) алған табысқа ұжыммен демалуын ұйымдастыратын кәсіпорын
3) өзінің демалу базалары бар кәсіпорын
4) үнемі пайдасын көтеру мақсатындағы кәсіпорын
5) өз қызметінен тұрақты пайда алатын және нарықтағы берік айқындамаларды ұстайтын кәсіпорын

Задание №84
Вопрос:
Астықты рәсімдеуде … қолданылады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) есеп айырысу – акт
2) физикалық салмақ
3) нақты салмақ
4) есептелінген физикалық салмағы
5) санды-сапалық есеп

Задание №85
Вопрос:
Дән мен дәнді өнімдердің сапасын бағалау үшін дымқылдығын келесі әдіспен анықтайды

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) технологиялық әдіспен
2) кептіру әдісімен
3) үлгілі әдісімен
4) дистилляция әдісімен
5) химиялық әдіспен

Задание №86
Вопрос:
Арпадан … жармасын өндіріледі

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) арпа жармасы және ұнтақ жармасы
2) қарақұмық
3) артек және сұлы
4) арпа және арпа жармасы
5) бидайлы және күрішті

Задание №87
Вопрос:
Май зауыттарында майды алып тастағаннан кейін …… қосымша өнім қалады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) тұқым азотпен бай
2) тұқым калимен бай
3) тұқым ақуызбен бай
4) майсыз тұқым
5) күнжара және шроттар

Задание №88
Вопрос:
… экстрагирлі ерігіштер арқылы майды алып тастайды

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) шрот
2) күнжара
3) кебек
4) ұнтақ
5) премикс қосымшалы

Задание №89
Вопрос:
Ашыту өндірісінде спиртті айдағаннан кейін … қалады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) барда
2) сыра үгіні
3) мезга
4) жом
5) меласса

Задание №90
Вопрос:
Жүгері дәні мен собығы зақымдалады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) көбіршікті жалаң
2) жүгері көгергенде
3) фузариоз
4) бактериоз жүгерісі
5) қызыл щірікте

Задание №91
Вопрос:
Егістік алқабында және сақтауда дәннің … мүмкін

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) дамып, өнуі
2) дамуы
3) зақымданған
4) өздігінен өнуі
5) өсіп-өнуі

Задание №92
Вопрос:
Жақсы балауыз құрайды, егер .. ақуыздан тұрса

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) ұрық
2) борозд
3) қабықша
4) бород
5) эндосперм

Задание №93
Вопрос:
Қандай бидайды қоспасыз жақсы нан алу үшін қолданады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) пленкалы
2) қатты
3) жұмсақ
4) жалаң дән
5) орташа

Задание №94
Вопрос:
Төменгі сапалы көрсеткіш нан беретін бидай

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қатты
2) жалаңаш дән
3) күшті
4) орташа
5) әлсіз

Задание №95
Вопрос:
Ақуыздың міндетті құрам бөлігі

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) темір
2) май
3) крахмал
4) азот
5) қант

Задание №96
Вопрос:
Дән мен дәнді өнімдердің сапасын бағалау үшін дымқылдығын келесі әдіспен анықтайды

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) технологиялық әдіспен
2) кептіру әдісімен
3) үлгілі әдісімен
4) дистилляция әдісімен
5) химиялық әдіспен

Задание №97
Вопрос:
Арпадан … жармасын өндіріледі

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) арпа жармасы және ұнтақ жармасы
2) қарақұмық
3) артек және сұлы
4) арпа және арпа жармасы
5) бидайлы және күрішті

Задание №98
Вопрос:
Май зауыттарында майды алып тастағаннан кейін …… қосымша өнім қалады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) тұқым азотпен бай
2) тұқым калимен бай
3) тұқым ақуызбен бай
4) майсыз тұқым
5) күнжара және шроттар

Задание №99
Вопрос:
… экстрагирлі ерігіштер арқылы майды алып тастайды

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) шрот
2) күнжара
3) кебек
4) ұнтақ
5) премикс қосымшалы

Задание №100
Вопрос:
Ашыту өндірісінде спиртті айдағаннан кейін … қалады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) барда
2) сыра үгіні
3) мезга
4) жом
5) меласса

Задание №101
Вопрос:
… ұн тарту өндірісіндегі ұнды өндірудегі қосымша өнім

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) ұн
2) қалдықтар
3) жарма
4) құрама жем
5) кебек

Задание №102
Вопрос:
Жарма өзінің формасымен, өлшемімен ерекшеленетін және химиялық құрамды … бөлінеді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) класстарға
2) маркілерге
3) типтерге
4) номерге
5) түрлерге

Задание №103
Вопрос:
Құрама жем өндірісінде қолданылады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) барлық жауптар дұрыс
2) АДК
3) микроқосымшалар
4) компонеттер
5) премикс қосымшалы

Задание №104
Вопрос:
Дәнді дақылдардың ішінде қайсысы ақуызға бай

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қарақұмық
2) бидай
3) арпа
4) қонақ жүгері
5) қарабидай

Задание №105
Вопрос:
Тұқым мен жемістер кезде… заттардан тұрады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қышқыл
2) іріктелген
3) азотты
4) күлді
5) минеральдық

Задание №106
Вопрос:
Жүгері дәні мен собығы зақымдалады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) көбіршікті жалаң
2) жүгері көгергенде
3) фузариоз
4) бактериоз жүгерісі
5) қызыл щірікте

Задание №107
Вопрос:
Дәннің формасы мен өлшеміне қарай … жалпақ, ұзын, ұзынды тар, қысқа, қысқалы тар болып бөлінеді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) тритикал
2) сұлы
3) бидай
4) қарабидай
5) арпа

Задание №108
Вопрос:
Егістік арпа … түрге бөлінеді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) 7
2) 4
3) 5
4) 3
5) 2

Задание №109
Вопрос:
Сыра қайнату мен жарманың жоғары сапасының сорты

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қарабидай
2) сұлы
3) тары
4) бидай
5) арпа

Задание №110
Вопрос:
Қамырдан крахмалды, клетчатканы жуу арқылы алып тастағандағы кезен бұл …

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қышқылдық
2) шынылығы
3) балауыз
4) типтік құрам
5) күлділігі

Задание №111
Вопрос:
Өңдеу алдында жуу керек

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) аязға шалдыққан дәнді
2) тәтті дәнді
3) тұзсыз дәнді
4) ащы жусанды дәнді
5) қышқыл дәнді

Задание №112
Вопрос:
Дәнді сақтау, жинау, даму сияқты жағымсыз жағдайлардағы бірінші белгісі

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) түсі мен жылтырлығы
2) химиялық құрамы
3) ботаникалық анықтама
4) түрі мен шығу тегі
5) зачеттық массасы

Задание №113
Вопрос:
Дәннің сорбциялау бақылау нәтижесінде пайда болады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) көгеру
2) иістер
3) өнімдерді өңдеулер
4) азотты заттар
5) атмосфералық қалдықтар

Задание №114
Вопрос:
Өркендеу кәсіпорын – ол …

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) жекеменшілік құндылықтарды молайтатын кәсіпорын
2) алған табысқа ұжыммен демалуын ұйымдастыратын кәсіпорын
3) өзінің демалу базалары бар кәсіпорын
4) үнемі пайдасын көтеру мақсатындағы кәсіпорын
5) өз қызметінен тұрақты пайда алатын және нарықтағы берік айқындамаларды ұстайтын кәсіпорын

Задание №115
Вопрос:
Астықты рәсімдеуде … қолданылады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) есеп айырысу – акт
2) физикалық салмақ
3) нақты салмақ
4) есептелінген физикалық салмағы
5) санды-сапалық есеп

Задание №116
Вопрос:
Нан қабылдау және астық өңдеу кәсіпорындардың тұтынудағы энергияның негізгі түрі – бұл … энергия

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) күш (қозғалыс)
2) жылылық
3) ауаның сығымдау энергиясы
4) технологиялық
5) жарық

Задание №117
Вопрос:
Дән өнімдердін қайта өндеуде ұрықтың құрамы рұқсат етілмейді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) 0,10%
2) 0,07%
3) 0,05%
4) 0,02%
5) 0,03%

Задание №118
Вопрос:
Паразит дөңгелек құрттың қай классынан жатады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) галдар құрты
2) саңырауқұлақ паразиті
3) саңырауқұлақ
4) фузариоз
5) безеу зиянкесі

Задание №119
Вопрос:
Қоспаның аз мөлшерлі дәрежесі өнімнің сапасына кері әсерін тигізеді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) ақаулы дән
2) арам шөп қоспалы
3) зиянды қоспалар
4) негізгі дән
5) дақылдар

Задание №120
Вопрос:
Микоздар …

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) өрмелеуші зиянкес
2) саңарауқұлақ-паразиттері
3) зияндыы текті өсімдік
4) тышқан
5) жануар текті қоспалар

Задание №121
Вопрос:
Қоспаның аз мөлшерлі дәрежесі өнімнің сапасына кері әсерін тигізеді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) ақаулы дән
2) арам шөп қоспалы
3) зиянды қоспалар
4) негізгі дән
5) дақылдар

Задание №122
Вопрос:
Микоздар …

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) өрмелеуші зиянкес
2) саңарауқұлақ-паразиттері
3) зияндыы текті өсімдік
4) тышқан
5) жануар текті қоспалар

Задание №123
Вопрос:
… ұн тарту өндірісіндегі ұнды өндірудегі қосымша өнім

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) ұн
2) қалдықтар
3) жарма
4) құрама жем
5) кебек

Задание №124
Вопрос:
Жарма өзінің формасымен, өлшемімен ерекшеленетін және химиялық құрамды … бөлінеді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) класстарға
2) маркілерге
3) типтерге
4) номерге
5) түрлерге

Задание №125
Вопрос:
Өңдеу алдында жуу керек

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) аязға шалдыққан дәнді
2) тәтті дәнді
3) тұзсыз дәнді
4) ащы жусанды дәнді
5) қышқыл дәнді

Задание №126
Вопрос:
Дәнді сақтау, жинау, даму сияқты жағымсыз жағдайлардағы бірінші белгісі

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) түсі мен жылтырлығы
2) химиялық құрамы
3) ботаникалық анықтама
4) түрі мен шығу тегі
5) зачеттық массасы

Задание №127
Вопрос:
Дәннің сорбциялау бақылау нәтижесінде пайда болады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) көгеру
2) иістер
3) өнімдерді өңдеулер
4) азотты заттар
5) атмосфералық қалдықтар

Задание №128
Вопрос:
Құрама жем өндірісінде қолданылады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) барлық жауптар дұрыс
2) АДК
3) микроқосымшалар
4) компонеттер
5) премикс қосымшалы

Задание №129
Вопрос:
Дәнді дақылдардың ішінде қайсысы ақуызға бай

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қарақұмық
2) бидай
3) арпа
4) қонақ жүгері
5) қарабидай

Задание №130
Вопрос:
Тұқым мен жемістер кезде… заттардан тұрады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қышқыл
2) іріктелген
3) азотты
4) күлді
5) минеральдық

Задание №131
Вопрос:
Өркендеу кәсіпорын – ол …

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) жекеменшілік құндылықтарды молайтатын кәсіпорын
2) алған табысқа ұжыммен демалуын ұйымдастыратын кәсіпорын
3) өзінің демалу базалары бар кәсіпорын
4) үнемі пайдасын көтеру мақсатындағы кәсіпорын
5) өз қызметінен тұрақты пайда алатын және нарықтағы берік айқындамаларды ұстайтын кәсіпорын

Задание №132
Вопрос:
Астықты рәсімдеуде … қолданылады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) есеп айырысу – акт
2) физикалық салмақ
3) нақты салмақ
4) есептелінген физикалық салмағы
5) санды-сапалық есеп

Задание №133
Вопрос:
Дән мен дәнді өнімдердің сапасын бағалау үшін дымқылдығын келесі әдіспен анықтайды

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) технологиялық әдіспен
2) кептіру әдісімен
3) үлгілі әдісімен
4) дистилляция әдісімен
5) химиялық әдіспен

Задание №134
Вопрос:
Ашыту өндірісінде спиртті айдағаннан кейін … қалады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) барда
2) сыра үгіні
3) мезга
4) жом
5) меласса

Задание №135
Вопрос:
Жүгері дәні мен собығы зақымдалады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) көбіршікті жалаң
2) жүгері көгергенде
3) фузариоз
4) бактериоз жүгерісі
5) қызыл щірікте

Задание №136
Вопрос:
Дәннің формасы мен өлшеміне қарай … жалпақ, ұзын, ұзынды тар, қысқа, қысқалы тар болып бөлінеді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) тритикал
2) сұлы
3) бидай
4) қарабидай
5) арпа

Задание №137
Вопрос:
Арпадан … жармасын өндіріледі

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) арпа жармасы және ұнтақ жармасы
2) қарақұмық
3) артек және сұлы
4) арпа және арпа жармасы
5) бидайлы және күрішті

Задание №138
Вопрос:
Май зауыттарында майды алып тастағаннан кейін …… қосымша өнім қалады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) тұқым азотпен бай
2) тұқым калимен бай
3) тұқым ақуызбен бай
4) майсыз тұқым
5) күнжара және шроттар

Задание №139
Вопрос:
… экстрагирлі ерігіштер арқылы майды алып тастайды

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) шрот
2) күнжара
3) кебек
4) ұнтақ
5) премикс қосымшалы

Задание №140
Вопрос:
Егістік арпа … түрге бөлінеді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) 7
2) 4
3) 5
4) 3
5) 2

Задание №141
Вопрос:
Сыра қайнату мен жарманың жоғары сапасының сорты

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қарабидай
2) сұлы
3) тары
4) бидай
5) арпа

Задание №142
Вопрос:
Қамырдан крахмалды, клетчатканы жуу арқылы алып тастағандағы кезен бұл …

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қышқылдық
2) шынылығы
3) балауыз
4) типтік құрам
5) күлділігі

Задание №143
Вопрос:
Егістік алқабында және сақтауда дәннің … мүмкін

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) дамып, өнуі
2) дамуы
3) зақымданған
4) өздігінен өнуі
5) өсіп-өнуі

Задание №144
Вопрос:
Нан қабылдау және астық өңдеу кәсіпорындардың тұтынудағы энергияның негізгі түрі – бұл … энергия

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) күш (қозғалыс)
2) жылылық
3) ауаның сығымдау энергиясы
4) технологиялық
5) жарық

Задание №145
Вопрос:
Дән өнімдердін қайта өндеуде ұрықтың құрамы рұқсат етілмейді

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) 0,10%
2) 0,07%
3) 0,05%
4) 0,02%
5) 0,03%

Задание №146
Вопрос:
Паразит дөңгелек құрттың қай классынан жатады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) галдар құрты
2) саңырауқұлақ паразиті
3) саңырауқұлақ
4) фузариоз
5) безеу зиянкесі

Задание №147
Вопрос:
Жақсы балауыз құрайды, егер .. ақуыздан тұрса

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) ұрық
2) борозд
3) қабықша
4) бород
5) эндосперм

Задание №148
Вопрос:
Қандай бидайды қоспасыз жақсы нан алу үшін қолданады

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) пленкалы
2) қатты
3) жұмсақ
4) жалаң дән
5) орташа

Задание №149
Вопрос:
Төменгі сапалы көрсеткіш нан беретін бидай

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) қатты
2) жалаңаш дән
3) күшті
4) орташа
5) әлсіз

Задание №150
Вопрос:
Аќуыздыѕ міндетті ќўрам бґлігі

Выберите один из 5 вариантов ответа:
1) темір
2) май
3) крахмал
4) азот
5) ќант

Ответы:
1) (1 б.) Верные ответы: 5;
2) (1 б.) Верные ответы: 3;
3) (1 б.) Верные ответы: 1;
4) (1 б.) Верные ответы: 2;
5) (1 б.) Верные ответы: 5;
6) (1 б.) Верные ответы: 4;
7) (1 б.) Верные ответы: 1;
8) (1 б.) Верные ответы: 1;
9) (1 б.) Верные ответы: 5;
10) (1 б.) Верные ответы: 5;
11) (1 б.) Верные ответы: 2;
12) (1 б.) Верные ответы: 4;
13) (1 б.) Верные ответы: 5;
14) (1 б.) Верные ответы: 5;
15) (1 б.) Верные ответы: 1;
16) (1 б.) Верные ответы: 4;
17) (1 б.) Верные ответы: 1;
18) (1 б.) Верные ответы: 5;
19) (1 б.) Верные ответы: 5;
20) (1 б.) Верные ответы: 3;
21) (1 б.) Верные ответы: 3;
22) (1 б.) Верные ответы: 5;
23) (1 б.) Верные ответы: 3;
24) (1 б.) Верные ответы: 5;
25) (1 б.) Верные ответы: 4;
26) (1 б.) Верные ответы: 1;
27) (1 б.) Верные ответы: 2;
28) (1 б.) Верные ответы: 5;
29) (1 б.) Верные ответы: 2;
30) (1 б.) Верные ответы: 3;
31) (1 б.) Верные ответы: 1;
32) (1 б.) Верные ответы: 1;
33) (1 б.) Верные ответы: 5;
34) (1 б.) Верные ответы: 5;
35) (1 б.) Верные ответы: 2;
36) (1 б.) Верные ответы: 4;
37) (1 б.) Верные ответы: 5;
38) (1 б.) Верные ответы: 5;
39) (1 б.) Верные ответы: 1;
40) (1 б.) Верные ответы: 4;
41) (1 б.) Верные ответы: 1;
42) (1 б.) Верные ответы: 5;
43) (1 б.) Верные ответы: 5;
44) (1 б.) Верные ответы: 3;
45) (1 б.) Верные ответы: 3;
46) (1 б.) Верные ответы: 5;
47) (1 б.) Верные ответы: 3;
48) (1 б.) Верные ответы: 5;
49) (1 б.) Верные ответы: 4;
50) (1 б.) Верные ответы: 1;
51) (1 б.) Верные ответы: 2;
52) (1 б.) Верные ответы: 5;
53) (1 б.) Верные ответы: 2;
54) (1 б.) Верные ответы: 3;
55) (1 б.) Верные ответы: 5;
56) (1 б.) Верные ответы: 3;
57) (1 б.) Верные ответы: 1;
58) (1 б.) Верные ответы: 2;
59) (1 б.) Верные ответы: 5;
60) (1 б.) Верные ответы: 4;
61) (1 б.) Верные ответы: 1;
62) (1 б.) Верные ответы: 5;
63) (1 б.) Верные ответы: 5;
64) (1 б.) Верные ответы: 3;
65) (1 б.) Верные ответы: 3;
66) (1 б.) Верные ответы: 5;
67) (1 б.) Верные ответы: 3;
68) (1 б.) Верные ответы: 5;
69) (1 б.) Верные ответы: 4;
70) (1 б.) Верные ответы: 1;
71) (1 б.) Верные ответы: 2;
72) (1 б.) Верные ответы: 5;
73) (1 б.) Верные ответы: 2;
74) (1 б.) Верные ответы: 3;
75) (1 б.) Верные ответы: 5;
76) (1 б.) Верные ответы: 3;
77) (1 б.) Верные ответы: 1;
78) (1 б.) Верные ответы: 2;
79) (1 б.) Верные ответы: 5;
80) (1 б.) Верные ответы: 4;
81) (1 б.) Верные ответы: 1;
82) (1 б.) Верные ответы: 1;
83) (1 б.) Верные ответы: 5;
84) (1 б.) Верные ответы: 5;
85) (1 б.) Верные ответы: 2;
86) (1 б.) Верные ответы: 4;
87) (1 б.) Верные ответы: 5;
88) (1 б.) Верные ответы: 5;
89) (1 б.) Верные ответы: 1;
90) (1 б.) Верные ответы: 4;
91) (1 б.) Верные ответы: 3;
92) (1 б.) Верные ответы: 5;
93) (1 б.) Верные ответы: 3;
94) (1 б.) Верные ответы: 5;
95) (1 б.) Верные ответы: 4;
96) (1 б.) Верные ответы: 2;
97) (1 б.) Верные ответы: 4;
98) (1 б.) Верные ответы: 5;
99) (1 б.) Верные ответы: 5;
100) (1 б.) Верные ответы: 1;
101) (1 б.) Верные ответы: 5;
102) (1 б.) Верные ответы: 3;
103) (1 б.) Верные ответы: 1;
104) (1 б.) Верные ответы: 2;
105) (1 б.) Верные ответы: 5;
106) (1 б.) Верные ответы: 4;
107) (1 б.) Верные ответы: 1;
108) (1 б.) Верные ответы: 5;
109) (1 б.) Верные ответы: 5;
110) (1 б.) Верные ответы: 3;
111) (1 б.) Верные ответы: 4;
112) (1 б.) Верные ответы: 1;
113) (1 б.) Верные ответы: 1;
114) (1 б.) Верные ответы: 5;
115) (1 б.) Верные ответы: 5;
116) (1 б.) Верные ответы: 1;
117) (1 б.) Верные ответы: 2;
118) (1 б.) Верные ответы: 5;
119) (1 б.) Верные ответы: 2;
120) (1 б.) Верные ответы: 3;
121) (1 б.) Верные ответы: 2;
122) (1 б.) Верные ответы: 3;
123) (1 б.) Верные ответы: 5;
124) (1 б.) Верные ответы: 3;
125) (1 б.) Верные ответы: 4;
126) (1 б.) Верные ответы: 1;
127) (1 б.) Верные ответы: 1;
128) (1 б.) Верные ответы: 1;
129) (1 б.) Верные ответы: 2;
130) (1 б.) Верные ответы: 5;
131) (1 б.) Верные ответы: 5;
132) (1 б.) Верные ответы: 5;
133) (1 б.) Верные ответы: 2;
134) (1 б.) Верные ответы: 1;
135) (1 б.) Верные ответы: 4;
136) (1 б.) Верные ответы: 1;
137) (1 б.) Верные ответы: 4;
138) (1 б.) Верные ответы: 5;
139) (1 б.) Верные ответы: 5;
140) (1 б.) Верные ответы: 5;
141) (1 б.) Верные ответы: 5;
142) (1 б.) Верные ответы: 3;
143) (1 б.) Верные ответы: 3;
144) (1 б.) Верные ответы: 1;
145) (1 б.) Верные ответы: 2;
146) (1 б.) Верные ответы: 5;
147) (1 б.) Верные ответы: 5;
148) (1 б.) Верные ответы: 3;
149) (1 б.) Верные ответы: 5;
150) (1 б.) Верные ответы: 4;

Автор публикации

не в сети 2 месяца

Администратор ресурса

Здравствуйте. Если у Вас возникают какие-либо вопросы касательно работы сайта, то вы можете написать на электронную почту admin@learn-more.kz
Комментарии: 24Публикации: 275Регистрация: 25-01-2017

Добавить комментарий